Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Rachmaninoff: Pianoconcert nr. 3

met commentaar van Alexander Gavrylyuk

Gespeelde werken

Serge Rachmaninoff Pianoconcert nr. 3

Beschrijving

Alexander Gavrylyuk won op vijftienjarige leeftijd de Vladimir Horowitz Competitie. Zijn doorbraak was compleet toen hij het jaar daarop, als jongste deelnemer, de eerste prijs won op de Hamamatsu Competitie in Japan. Hij is sindsdien een graag geziene gast in Japan en nam er zijn eerste twee cd's op.

Zijn internationale carrière nam een vlucht: Lincoln Center, Sydney Opera House en de Hollywood Bowl lagen aan zijn voeten. In 2005 won Gavrylyuk de eerste prijs, de gouden medaille én de speciale prijs voor de beste uitvoering van een klassiek pianoconcert op de Arthur Rubinstein International Piano Masters Competition.

Alexander Gavrylyuk speelde inmiddels met vele grote orkesten samen, waaronder de New York Philharmonic, de Los Angeles Philharmonic, het Moskous Philharmonisch Orkest, het Israel Philharmonic Orchestra en het Melbourne Symphony Orchestra.

 

Vladimir Jurowski is geboren in Moskou. Daar begon hij ook zijn conservatoriumstudie. Nadat zijn familie in 1990 naar Duitsland verhuisde studeerde hij verder in Dresden en Berlijn. Sinds 2001 is Jurowski zeer succesvol als artistiek directeur van het Glyndebourne Festival Opera. In 2007, na vier jaar als eerste gastdirigent, werd hij chef-dirigent van het London Philharmonic Orchestra.

Daarnaast is Jurowski 'principal artist' bij het Orchestra of the Age of Enlightenment en artistiek leider van het Russisch Staats Symfonieorkest. Vladimir Jurowski is bij vele grote orkesten van de wereld gastdirigent geweest; zo leidde hij de Berliner Philharmoniker, het Philadelphia Orchestra, de Chicago Symphony Orchestra en het Gewandhausorchester Leipzig.

Populair