Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Pers

Persoverzicht

RCO Opening Night van Koninklijk Concertgebouworkest met stersopraan Diana Damrau

29 juni 2017

Feestelijke opening nieuwe concertseizoen op donderdag 14 september

Het Koninklijk Concertgebouworkest start zijn nieuwe concertseizoen op donderdag 14 september a.s. met een feestelijke RCO Opening Night. De Duitse stersopraan Diana Damrau maakt hiermee haar debuut bij het orkest. De muzikale leiding is in handen van Thomas Hengelbrock.

seizoensopening

De RCO Opening Night, een feestelijk concert met diner als start van het nieuwe seizoen, is een traditie die het orkest twee jaar geleden met succes heeft ingezet. Trouwe en nieuwe vrienden, relaties en andere liefhebbers van het Concertgebouworkest kunnen elkaar ontmoeten tijdens een avond van internationale allure met een stijlvol walking dinner. Na afloop mengen de orkestmusici zich onder het publiek. Onder de buitenlandse gasten zullen zich vele Global Friends bevinden, leden van internationale vriendenclubs van het Concertgebouworkest. 

opbrengsten voor talentontwikkeling

De opbrengsten van de avond zijn bestemd voor de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. De orkestacademie, waar jonge talentvolle orkestmusici worden opgeleid, bestaat in het seizoen 2017/2018 vijftien jaar. Tijdens RCO Opening Night spelen enkele academisten van de nieuwe lichting mee met het orkest.

programma

Diana Damrau zingt tijdens RCO Opening Night geliefde aria’s van Mozart. Daarnaast staan enkele instrumentale werken van Mozart en de Achtste symfonie van Dvořák op het programma. Men houde bovendien rekening met muzikale verrassingen.

radio en tv

Het concert wordt live uitgezonden door avrotros via NPO Radio 4, en is in tientallen landen live te zien via mezzo tv. 

soliste en dirigent

Diana Damrau behoort tot de grote sterren aan het zangersfirmament en viert triomfen op de belangrijkste opera- en concertpodia van de wereld.

Thomas Hengelbrock maakte in het najaar van 2014 zijn succesvolle debuut bij het Concertgebouworkest en keerde in maart jl. terug voor uitvoeringen van onder meer het Requiem van Mozart. Hij is chef van het NDR Elbphilharmonie Orchester in Hamburg en chef associé van het Orchestre de Paris. Ook leidt hij het door hemzelf opgerichte Balthasar-Neumann-Chor en -Ensemble.

Al jaren hebben Damrau en haar landgenoot Thomas Hengelbrock  in hun agenda naar mogelijkheden gezocht een keer samen te werken. Die lang gekoesterde wens gaat nu in vervulling.

Deel: