Nieuws

Nieuwsoverzicht

Seizoensopening op de Dam

18 augustus 2021

Concertgebouworkest Opening Night 2021 is een cadeau voor iedereen

Artist impression van Concertgebouworkest Opening Night op de Dam
Artist impression van Concertgebouworkest Opening Night op de Dam

Op vrijdag 10 september opent het Koninklijk Concertgebouworkest het seizoen 2021/2022 met een feestelijk openluchtconcert op de Dam. Het concert onder leiding van Daniel Harding en met violist Leonidas Kavakos gaat van start om 20.30 uur en wordt door AVROTROS live uitgezonden op NPO Radio 4 en NPO 2 Extra, waarna uitzending volgt om 22.30 uur op NPO 2 (na Nieuwsuur).

Het Concertgebouworkest is verheugd weer voor publiek op te kunnen treden. Om dat te vieren doet het orkest de stad, het land en de wereld een openluchtconcert op de Dam cadeau. IJs en weder dienende klinkt op 10 september om 20.30 uur vanuit het hart van Amsterdam de muziek door de straten. Zo brengen de musici en het publiek samen de stad weer tot leven.

Dirigent Daniel Harding en solist Leonidas Kavakos nemen het orkest en het publiek op de Dam én thuis via radio en televisie mee op een muzikale reis, die begint met het korte, energieke Chase van de Nederlander Joey Roukens. Via Richard Strauss’ Don Juan, Niccolò Paganini’s La Campanella en de Ouverture ‘La forza del destino’ van Giuseppe Verdi arriveren we in Parijs met D’un matin de printemps van Lili Boulanger, Tzigane van Maurice Ravel en het stadsrumoer van George Gershwins An American in Paris.

Daniel Harding heeft het Concertgebouworkest eerder geleid bij openluchtconcerten: in de zomer van 2015 zowel op SAIL Amsterdam als op popfestival Lowlands.

Opening Night is sinds 2015 de feestelijke seizoensopening van het Concertgebouworkest. Op 10 september vindt deze extra bijzondere editie op de Dam plaats voor iedereen. Gratis kaarten zijn vanaf dinsdag 24 augustus om 10.00 uur te bestellen via www.concertgebouworkest.nl.

Uiteraard volgen we de geldende coronamaatregelen vanuit de overheid. Dit houdt in dat het openluchtconcert enkel te bezoeken is met - naast het gratis kaartje voor het concert - een bewijs van vaccinatie/testen/herstel, oftewel een ‘coronatoegangsbewijs’.

Lees ook de veelgestelde vragen.

Deel: