Pers

Persoverzicht

Semi-scenische uitvoering Lohengrin

14 december 2015

Semi-scenische uitvoering Lohengrin Koninklijk Concertgebouworkest op 18 en 20 december onder leiding van Sir Mark Elder

Het Koninklijk Concertgebouworkest voert op 18 en 20 december Wagners opera Lohengrin uit onder leiding van Sir Mark Elder. De solisten behoren tot de meest succesvolle Wagner-zangers van dit moment. Zo zal Falk Struckmann de rol van Heinrich der Vogler op zich nemen, horen we tenor Klaus Florian Vogt in de titelrol en kruipt Camilla Nylund in de huid van Elsa von Brabant. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor het samengestelde koor: Het Groot Omroepkoor en het Koor van de Nationale Opera, ingestudeerd door Ching-Lien Wu.

Het betreft een semi-scenische uitvoering; Caecilia Thunnissen is verantwoordelijk voor de mise en espace, zoals dat ook het geval was in mei 2013 bij Wagners Der fliegende Holländer onder leiding van Andris Nelsons.

Oorspronkelijk zou Nelsons ook de huidige productie van Lohengrin leiden. Nadat hij zich eerder deze week wegens een acute schouderblessure heeft moeten terugtrekken  is een zeer waardige vervanger gevonden in de Britse Wagner-expert Sir Mark Elder. 

Net als de producties van Der fliegende Holländer en Verdi's Messa da requiem in 2013 is ook Lohengrin tot stand gekomen dankzij ruimhartige ondersteuning van een groep in de Verenigde Staten woonachtige donateurs, de American Friends of the Royal Concertgebouw Orchestra.

Deel: