Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Familieserie

Serie F

< Terug

Familieserie

Drie concerten voor de hele familie met levendige inleidingen

Kinderen maken samen met hun (groot)ouders kennis met de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest. Zoek het avontuur in drie aansprekende concerten met levendige inleidingen.

De familieserie is een ideale introductie tot de symfoni­sche muziek voor jong publiek van ongeveer 8 tot en met 16 jaar. In drie concerten kunt u uw kinderen of kleinkinderen laten kennismaken met de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest. U krijgt met de kinderen zitplaatsen op de podia achter het orkest, zodat u de musici en de dirigent goed kunt zien.

Inleiding

Voorafgaand aan de concerten is er een leuke inleiding voor de kinderen. Een uur voor aanvang van het concert worden zij ontvangen in de Koorzaal. Daar krijgen ze achtergrondinformatie over de muziek die tijdens het concert wordt gespeeld. Ook vertellen de musici iets over hun instrumenten en is er ruimte om vragen te stellen.

Hoogtepunten serie F

In de familieserie klinken meeslepende muzikale verhalen. Van Richard Strauss hoor je Don Juan en Tod und Verklärung, volgens solofagottist Gustavo Núñez ‘de mooiste muziek van Richard Strauss, nog steeds ongeëvenaard als muziekverhalenverteller’. Dat Strauss daar zo goed in was, had te maken met zijn opera-ervaring’, legt chef-dirigent Daniele Gatti uit. ‘Strauss was namelijk - naast Alban Berg - de grootste operacomponist van de twintigste eeuw.’ Laat nou net van Alban Berg ook muziek op datzelfde concert gespeeld worden!

Ook in Mozarts Veertigste en Brahms’ Vierde symfonie, die Daniele Gatti in het tweede concert van de familieserie dirigeert, is van alles te beleven. Want alle goede muziek kan verhalen oproepen, ook als de componist ze er niet in gestopt heeft.

Naam
Dag / Aantal
Prijs
Serie F - Familieserie
Zondag 3
van: €40 - tot: €177