Familieserie

Serie F

Serie F - Familieserie

< Terug

Voor een abonnement op deze serie kunt u contact opnemen met de klantenservice: 020 305 1015 (ma-vr, 09.30-12.30 uur) of mail naar klantenservice@concertgebouworkest.nl.

Familieserie

Drie concerten voor de hele familie met levendige inleidingen

Kinderen maken samen met hun (groot)ouders kennis met de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest. Zoek het avontuur in drie aansprekende concerten met levendige inleidingen.

Hoogtepunten serie F

De Familieserie is een ideale introductie tot de symfonische muziek voor jong publiek van ongeveer 8 t/m 16 jaar. In drie onvergetelijke concerten kunt u uw kinderen of kleinkinderen laten kennismaken met de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest. U krijgt met de kinderen podiumplaatsen achter het orkest, zodat u de musici en de dirigent goed kunt zien.

In het seizoen 2019/2020 is de Familieserie gevarieerder dan ooit. Zo klinkt muziek van Beethoven en Skrjabin naast een spectaculair trompetconcert van de hedendaagse componist Brett Dean. Opzwepende balletmuziek van Stravinsky en Bartók wordt gecombineerd met Schubert en een recent altvioolconcert van Georges Lentz met prachtige, ongehoorde klanken. En Sjostakovitsj’ Tiende symfonie lijkt soms wel tekenfilmmuziek – maar dan een die geen film nodig heeft om beelden op te roepen.

Inleiding

Voorafgaand aan de concerten is er een leuke inleiding voor de kinderen. Een uur voor aanvang van het concert worden zij ontvangen in de Koorzaal. Daar krijgen ze achtergrondinformatie over de muziek die tijdens het concert wordt gespeeld. Ook vertellen de musici iets over hun instrumenten en is er ruimte om vragen te stellen.

 

  • 3 concerten