Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Horizon

Serie H

< Terug

Grensverleggende concerten met actueel thema.

Thematisch opgezette concerten: ruim een uur grensverleggende orkestmuziek met altijd een bijzondere presentatie in samenwerking met een culturele partner, en na afloop Entrée Late Night.

De Horizon-thema's

Multiversum

Componist-dirigent Peter Eötvös verkent met het orkest het universum in zijn gloednieuwe werk voor orkest, orgel en hammondorgel. Al even kosmische werken van zijn landgenoot György Ligeti en de Canadees Claude Vivier completeren het programma met het thema Multiversum, met visualisatie door Jaap Drupsteen, i.s.m. de Universiteit van Amsterdam.

Japanse impressies

Componist-dirigent Matthias Pintcher koppelt de Nederlandse première van zijn vioolconcert Mar'eh aan de verfijnde klankkleuren van Claude Debussy en Toru Takemitsu binnen een zinnenstrelend programma met als thema Japanse Verfijning. Presentatie in het kader van de tentoonstelling Van Gogh en Japan (23 maart – 24 juni 2018) in het Van Gogh Museum.

Oorlog & Vrede

Chef-dirigent Daniele Gatti leidt in het kader van het thema Oorlog en Vrede werken uit en over de Tweede Wereldoorlog van Karl Amadeus Hartmann, Arthur Honegger, de Nederlandse Henriëtte Bosmans en een opdrachtwerk van de Fransman Guillaume Connesson. In samenwerking met Verzetsmuseum Amsterdam.

Bestel nu de serie Horizon en ontvang de nieuwe cd Horizon 8 gratis!

Naam
Dag / Aantal
Prijs
Serie H - Horizon
Donderdag 3
van: €100 - tot: €115