Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Horizon

Serie H

Serie H - Horizon

Aantal concerten in deze serie

< Terug

Horizon

Grensverleggende concerten rond een actueel thema op donderdag

Avontuurlijke concerten rondom een actueel thema met altijd een grensverleggende presentatie en de afsluitende Entrée Late Night. Met deze keer een gezongen ballet, een muzikale theatervoorstelling in Carré en een Iberisch getint programma met beeldprojectie.

In de innovatieve serie Horizon ontdekt u samen met het Concertgebouworkest nieuwe werelden. De thematisch opgezette concerten hebben altijd een verrassend en grensverleggend element, een bijzondere presentatie in samenwerking met een culturele partner, en na afloop is er de Entrée Late Night. Vast onderdeel is ook de boeiende lezing in SPUI25 met kamermuziek door leden van het Concertgebouworkest.

Hoogtepunten Serie H
Barcelona en Amsterdam 1919

Tijdens het Horizon-concert met als thema Barcelona en Amsterdam 1919 leidt George Benjamin een kleurrijk, Iberisch getint programma in samenwerking met Amsterdamse School Museum Het Schip. Een ode aan de dageraad, La Alborada dus, maar ook aan de architectuur van zowel de Amsterdamse School als haar tegenhanger in Barcelona, Antoni Gaudí. Met als sluitstuk Ravels immens populaire Boléro.

De zeven hoofdzonden

Op 18 oktober leidt Cristian Macelaru Kurt Weills ‘gezongen ballet’ Die sieben Todsünden der Kleinbürger binnen het programma De zeven hoofdzonden. Ook klinkt muziek uit een andere maatschappelijke satire, De neus van Sjostakovitsj, en de Nederlandse première van Karim Al-Zands Lamentation on the Disasters of War.

Dood in Venetië

Op 4 april verlegt Horizon letterlijk zijn grenzen: een deel van het Koninklijk Concertgebouworkest zal dan de vloer van Theater Carré betreden voor een unieke productie in samenwerking met Toneelgroep Amsterdam op basis van Thomas Manns klassieke novelle Der Tod in Venedig.

  • 3 concerten