Praktische informatie

In de toegankelijkheidsgids van de Stichting Gehandicapten Overleg Amsterdam wordt Het Koninklijk Concertgebouw aangemerkt als een gebouw dat goed toegankelijk is voor gehandicapten. Hieronder vindt u een kort overzicht van de voorzieningen die voor minder valide bezoekers getroffen zijn om het bezoek zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Voor een uitgebreid overzicht zie Gehandicaptenvoorzieningen in Het Concertgebouw.

Toegankelijkheid

Naast de hoofdentree bevinden zich zeven parkeerplaatsen voor invaliden. Houders van een geldige Landelijke Parkeerontheffing (LPO) of Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen hier gratis parkeren. In de entreehal onder de trap naar de Kleine Zaal staan rolstoelen waarvan u gebruik kunt maken. Er zijn liften naar de Kleine Zaal en de balkons van de Grote Zaal. Zowel in de Grote als de Kleine Zaal zijn plaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers en begeleiders. Op de plattegrond ziet u precies welke plaatsen dat zijn.

Typen rolstoelen

Aangezien niet alle rolstoelplaatsen even geschikt zijn voor verschillende typen rolstoelen, raden wij u aan eerst telefonisch advies in te winnen bij de afdeling Verkoop: 020 671 83 45. Houdt u er rekening mee dat rolstoelen of rollators niet in het gangpad kunnen blijven staan. De aanwezige suppoosten kunnen u uiteraard desgewenst assisteren.

Slechthorenden

In de Grote en Kleine Zaal van Het Concertgebouw kunnen bezoekers met een gehoorbeperking gebruikmaken van systemen voor gehoorondersteuning. U kunt gebruikmaken van een radio-ontvanger met een hoofdtelefoon of lus. De lus koppelt het geluid rechtstreeks met uw eigen hoorapparaat. U kunt op deze ontvanger, door middel van een mini-koptelefoonplugje, eventueel ook uw eigen apparatuur voor gehoorondersteuning aansluiten. Deze voorzieningen zijn te verkrijgen bij de garderobes van de Grote en de Kleine Zaal. Hier zijn ook testzenders geplaatst. Zo kunt u vóór u in de zaal plaatsneemt uw apparatuur optimaal instellen.

Hulphonden

Hulphonden (bijvoorbeeld blindengeleidehonden) worden toegelaten tot Het Concertgebouw. Het meenemen van huisdieren, waaronder honden, is in Het Concertgebouw niet toegestaan.

Beschermd vervoer

Connexxion biedt beschermd vervoer voor Amsterdammers van 75 jaar en ouder zonder lichamelijke beperking die liever niet meer met het gewone openbaar vervoer willen reizen. Belt u 0800 0643 (gratis) voor meer informatie.