Steun Young

Concertgebouworkest Young is alleen mogelijk dankzij de genereuze steun van particuliere schenkers, fondsen en bedrijven. Wij zijn alle schenkers van de eerste edities van Young zeer dankbaar. Om ook in de komende jaren nieuwe lichtingen jong talent zonder kosten te laten deelnemen is uw steun hard nodig.

Geef jong talent deze unieke kans

Helpt u mee om jonge, verborgen talenten uit heel Europa deze unieke kans te bieden? Met uw schenking levert u een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van jong muzikaal talent dat een steuntje in de rug verdient.

Iedere gift, groot of klein, is meer dan welkom! Bekijk het online formulier.

Eenmalig of periodiek schenken

Een bedrag schenken aan Concertgebouworkest Young kunt u heel eenvoudig online doen. U bepaalt zelf welk bedrag u wilt schenken en of u dat eenmalig of periodiek wilt doen. Nadat u het online formulier heeft ingevuld, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Bekijk hier het online formulier.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne Christin Erbe, hoofd development of Barbara Ruding, senior relatiebeheerder, via b.ruding@concertgebouworkest.nl of 020-305 10 10. Wij hopen u als schenker aan Young te verwelkomen!

Fiscaal voordelig schenken

Het Concertgebouworkest heeft een culturele ANBI-status. Dit biedt fiscale voordelen voor u als schenker. Het bedrag dat u schenkt is aftrekbaar van het inkomen voor de inkomstenbelasting. Met een schenking die u doet over een periode van vijf jaar, in gelijke delen, maakt u optimaal gebruik van de fiscale voordelen.

Een schenking van bijvoorbeeld € 1.500 per jaar, vastgelegd voor een periode van ten minste vijf jaar, levert het orkest jaarlijks het volledige bedrag van € 1.500 op. Deze schenking kost u, onder de huidige Geefwet en bij een inkomstenbelastingtarief van 51,75%, netto € 530 per jaar.

Ook als u eenmalig schenkt kunt u de gift in het jaar zelf aftrekken. Wel geldt dan een drempel van 1% en een maximum van 10% van het verzamelinkomen.

Vastleggen is heel eenvoudig. Nadat u het online formulier heeft ingevuld, ontvangt u per e-mail of per post van ons een schenkingsformulier.

 

Rekenvoorbeelden periodieke schenking voor 5 jaar 
         
Schenking per jaar    € 1.000    € 1.500    € 2.000    € 5.000
U betaalt bij 51.75% tarief jaarlijks netto € 483 € 724 € 965 € 2.413
fiscaal voordeel € 518 € 776 € 1.035 €2.588
         
Volgens de huidige Geefwet (tarieven 2019)        
betaalt u bij 51.75% netto € 353 € 530 € 706 € 1.766
fiscaal voordeel € 647 € 970 € 1.294 € 3.234
         
De genoemde bedragen zijn indicatief        
Wat een gift werkelijk netto kost hangt af van uw individuele situatie. 
         
* De Geefwet geldt op dit moment tot 1 januari 2020.        

 

Privileges

Lees meer over de privileges die u als dank voor uw schenking ontvangt.

Wij hopen u als schenker aan Young te verwelkomen!