Webshop

Strauss > Ein Heldenleben (DVD PAL)

€ 32,00
*
Product is toegevoegd

Mariss Jansons, conductor emeritus

Op 4 september 2004 gaf Mariss Jansons zijn Welkomstconcert als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw te Amsterdam. Dit zeer succesvolle concert werd vastgelegd in 5.0 surround stereo DSD en is nu verkrijgbaar op een hybride multichannel SACD op het eigen label van het orkest RCO Live.

De keuze om Richard Strauss symfonisch gedicht Ein Heldenleben voor dit concert te programmeren was niet zomaar een keuze.  Strauss droeg het werk in 1898 op aan het Koninklijk Concertgebouworkest en zijn chef-dirigent Willem Mengelberg. Het was destijds een van de eerste internationale blijken van erkenning van de kwaliteit van het Amsterdamse orkest, en het werk heeft sindsdien een vaste plaats op het repertoire van het orkest gekregen.

Deze uitvoering werd begroet met zeer luide bijval uit het publiek en zeer goede besprekingen in de internationale pers. Het was duidelijk dat dirigent en orkest samen een zeer goede start hadden gemaakt.

Op deze DVD is tevens een vijftig minuten durende TV documentaire over Mariss Jansons opgenomen.

Live opgenomen in Het Concertgebouw Amsterdam op 4-6 september 2004

Gespeelde werken

Richard Strauss Ein Heldenleben

Catalogus nr. RCO 04104
Barcode: 5425008379791
Format: DVD (PAL)
Gewicht: 100 gram

€ 32,00
*
Product is toegevoegd

Levertijd

De levertijd van uw bestelling naar landen binnen Europa is drie tot vijf werkdagen. De levertijd naar landen buiten Europa is vijf tot tien werkdagen. 

Op dit moment kunnen wij geen bestellingen verzenden naar: China, Hongkong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten en Canada.