Pers

Persoverzicht

Streamingprogramma Concertgebouworkest in juni

26 mei 2021

Het Koninklijk Concertgebouworkest biedt ook in juni gratis concertstreams aan op de vrijdagavonden om 20.00 uur via concertgebouworkest.nl, Facebook en YouTube. Na de première blijven de streams nog een week beschikbaar via concertgebouworkest.nl/video.

Op vrijdag 4 juni streamt het orkest een nieuwe uitvoering van Igor Stravinsky’s Histoire du soldat door zes orkestmusici en artist in residence Janine Jansen in een mise-en-espace van Ria Marks, met medewerking van acteur Vincent van der Valk en danseres Carolyn Bolton. De Nederlandse vertaling van het oorspronkelijke libretto van Charles Ferninand Ramuz is van Carel van Alphenaar. De orkestleden zijn Dominic Seldis (contrabas), Calogero Palermo (klarinet), Helma van den Brink (fagot), Jörgen van Rijen (trombone), Omar Tomasoni (trompet) en Mark Braafhart (slagwerk). De stream wordt in het Engels ondertiteld.

Op vrijdag 11 juni klinkt een selectie van composities die het Concertgebouworkest dit seizoen in première bracht. Zes in opdracht van het Concertgebouworkest geschreven werken worden aangevuld met twee composities van orkestleden, respectievelijk solopaukenist Nick Woud en contrabassist Rob Dirksen.

Programma:

  • Rick van Veldhuizen: mais le corps taché d'ombres onder leiding van Fabio Luisi.
  • Unsuk Chin: subito con forza onder leiding van Klaus Mäkelä.
  • Celia Swart: Reflections onder leiding van Antony Hermus, met harpist Remy van Kesteren.
  • Bram Kortekaas: Notenkrakers' notulen onder leiding van Antony Hermus, met sopraan Katharine Dain (Engels ondertiteld).
  • Nick Woud: Leaves in Autumn door Leonie Bot (viool), Coraline Groen (viool), Martina Forni (altviool), Joris van den Berg (cello) en Léo Genet (contrabas).
  • JacobTV: WHO, WHAT, WHERE, WHEN, WHY? onder leiding van François-Xavier Roth.
  • Detlev Glanert: Der Einsiedler onder leiding van Jaap van Zweden, met bariton Matthias Goerne (Engels ondertiteld).
  • Rob Dirksen: Resilience door het Concertgebouw Kamerorkest onder leiding van Alexei Ogrintchouk.

Op 18 juni wordt Olivier Messiaens Quatuor pour la fin du Temps gestreamd in een uitvoering door vier leden van het Concertgebouworkest: Arno Piters (klarinet), Marc Daniel van Biemen (viool), Johan van Iersel (cello) en Jeroen Bal (piano).

Op vrijdag 25 juni streamt het orkest een in maart opgenomen programma onder leiding van Antonio Pappano. Pianist Igor Levit soleert in Beethovens Derde pianoconcert, waarna Schumanns Tweede symfonie volgt.

Gratis

Het Concertgebouworkest kan zijn programma’s gratis streamen dankzij de genereuze steun van schenkers en sponsoren. Informatie over schenken is te vinden op concertgebouworkest.nl/schenken.

Deel: