Pers

Persoverzicht

Tournee met dirigent Paavo Järvi en pianisten  Lang Lang en Lars Vogt

05 november 2019

Tournee Concertgebouworkest naar Taiwan en Japan

Van 14 tot en met 23 november onderneemt het Koninklijk Concertgebouworkest een tournee naar Taiwan en Japan. Onder leiding van Paavo Järvi worden in verschillende steden twee programma’s uitgevoerd. In Taipei, Tokio en Sakai speelt het orkest Beethovens Vierde symfonie en Sjostakovitsj’ Tiende symfonie. In Taipei, Taichung, Tokio, Nagoya en Kawasaki klinkt een programma met  Wagners Ouverture ‘Tannhäuser’, Beethovens Tweede pianoconcert en Brahms’ Vierde symfonie.

In Taiwan is Lars Vogt de solist in Beethovens Tweede pianoconcert, in Japan neemt Lang Lang de solopartij voor zijn rekening.

De tournee gaat van start op 14 en 15 november met concerten in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Op 16 november bespeelt het Concertgebouworkest het in 2016 geopende National Taichung Theatre; het betreft de eerste keer in de geschiedenis dat het orkest de tweede stad van Taiwan bezoekt.

Op 18 en 19 november geeft het Concertgebouworkest concerten in Suntory Hall in Tokyo, waarna de tournee verder gaat naar Nagoya, Kawasaki en – eveneens voor de eerste keer – Sakai, waar het National Taichung Theatre het decor zal zijn.

Deel: