Webshop

Trammelant en Harmonie

€ 15,50
*
Product is toegevoegd

Op 3 oktober bestond de Vereniging “Het Concertgebouworchest” 100 jaar. Dankzij deze werknemersvereniging heeft het Koninklijk Concertgebouworkest een unieke bestuursvorm van zelfbestuur.

Om het jubileum te vieren verscheen Trammelant en harmonie, 100 jaar Vereniging “Het Concertgebouworchest”.

Dit boek vertelt de roerige geschiedenis die begint in 1915, wanneer orkestmusici een vereniging oprichten om hun positie ‘eenigermate te verbeteren’. Honderd jaar later is de Vereniging een volwaardige gesprekspartner voor bestuur en directie van het orkest.

Het eerste deel van de geschiedenis is van de hand van Johan Giskes, oud-altviolist van het orkest en muziekhistoricus, die tal van publicaties over de historie van het Concertgebouworkest en Het Concertgebouw – veelal voor Preludium - op zijn naam heeft staan.

Het tweede deel werd geschreven door hoboïst Jan Kouwenhoven. Hij kent al ruim veertig jaar de Vereniging van binnenuit, waarvan de laatste 25 jaar grotendeels als bestuursvoorzitter.

Auteurs: Johan Giskes & Jan Kouwenhoven
ISBN: 9789072184771
Uitgever: Gooibergpers Bussum

€ 15,50
*
Product is toegevoegd

Levertijd

De levertijd van uw bestelling naar landen binnen Europa is drie tot vijf werkdagen. De levertijd naar landen buiten Europa is vijf tot tien werkdagen. 

Op dit moment kunnen wij geen bestellingen verzenden naar: China, Hongkong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten en Canada.