Nieuws

Nieuwsoverzicht

Twee live-concerten onder leiding van Gustavo Gimeno

03 juni 2021

Concertgebouworkest geeft concerten voor negatief getest publiek met werken van Schubert, Ligeti en Mendelssohn

Gustavo Gimeno dirigeert het Concertgebouworkest (foto: Anne Dokter)
Gustavo Gimeno dirigeert het Concertgebouworkest (foto: Anne Dokter)

Op zaterdagavond 19 juni sluit het Koninklijk Concertgebouworkest het seizoen 2020/2021 af met twee live-concerten onder leiding van Gustavo Gimeno, dezelfde dirigent die een jaar geleden ook de ‘herstart’ van het orkest na de eerste lockdown leidde. De concerten in het kader van ‘testen voor toegang’ vinden plaats om 19.00 en 21.15 uur voor een publiek van 425 mensen per concert op basis van het anderhalvemeterprotocol; het concert van 21.15 uur wordt bovendien live gestreamd via concertgebouworkest.nl, YouTube en Facebook. 

Het programma omvat Schuberts Ouverture ‘Im italienischen Stile’, D 590, Ligeti’s Concert Românesc en Mendelssohns Vierde symfonie, 'Italiaanse’. De kaartverkoop gaat op vrijdag 4 juni om 10.00 uur van start via www.concertgebouworkest.nl.

Bij het concert van 19.00 uur ontvangt het orkest schenkers, sponsoren en andere relaties die de afgelopen periode van grote betekenis voor het orkest zijn geweest. Bezoekers van beide concerten dienen in bezit te zijn van een negatief coronatestresultaat dat niet ouder is dan 40 uur op het moment dat het concert begint. Bezoekers kunnen op een aangewezen testlocatie vooraf kosteloos een sneltest ondergaan. Alle informatie hierover is te vinden op de website testenvoortoegang.nl.

Het Concertgebouworkest kan zijn programma’s gratis streamen dankzij de genereuze steun van schenkers en sponsoren. Informatie over schenken is te vinden op concertgebouworkest.nl/schenken.

Deel: