Nieuws

Nieuwsoverzicht

Vervangende Matthäus-Passion met Iván Fischer

26 maart 2021

De geplande registratie van Bachs Matthäus-Passion door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Philippe Herreweghe kan helaas niet doorgaan.

Matthäus-Passion (foto: Renske Vrolijk)

Een externe productiegebonden medewerker is tijdens de voorbereiding positief getest op corona. Het betreft geen uitvoerend musicus. Om elk gezondheidsrisico uit te sluiten is uit voorzorg besloten om de repetities en de registratie te annuleren. Het Concertgebouworkest houdt zich uiteraard strikt aan de geldende veiligheidsprotocollen omtrent corona. 

Het Concertgebouworkest zal als vervanging de uitvoering van de Matthäus-Passion onder leiding van Iván Fischer uit 2012 streamen. Deze concertstream vindt plaats op zaterdag 27 maart om 20.00 uur via de Facebook- en YouTube-kanalen van het orkest, en is daarna nog gedurende twee weken terug te zien op concertgebouworkest.nl/video.

Vocale bijdragen aan de uitvoering onder leiding van Iván Fischer werden geleverd door het Groot Omroepkoor, het Nationaal Kinderkoor, de tenor Mark Padmore (Evangelist), de bas Peter Harvey (Christus), de sopranen Maria Espada en Renate Arends, de mezzosopraan Barbara Kozelj, de alt Ingeborg Danz, de tenor Peter Gijsbertsen en de bas Henk Neven.

Deel: