Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
RCO House

Volg de verbouwing

In augustus 2017 zijn de bouwwerkzaamheden van het toekomstige onderkomen van het Koninklijk Concertgebouworkest in de Gabriël Metsustraat gestart. Op deze pagina kunt u wekelijks de ontwikkelingen op de bouwplaats volgen.

Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt tot de beste orkesten ter wereld gerekend, met Amsterdam als onmiskenbare thuishaven. Ons orkest heeft echter geen eigen locatie voor individuele repetities, kamermuziek en educatie. Daarnaast is er geen gezamenlijke werkplek voor musici en staf, terwijl ook daar enorme behoefte aan is.

Nu doet zich de unieke kans voor deze situatie te veranderen met de realisatie van ons nieuwe pand (werktitel RCO House). In 2016 kregen wij de mogelijkheid om een voormalig schoolgebouw, ontworpen door H.P. Berlage, te verwerven. De locatie op Gabriël Metsustraat 16 is ideaal: aan het Museumplein, op een steenworp afstand van Het Concertgebouw met het gezicht naar de stad.

Een intensieve verbouwing, restauratie en nieuwbouw zijn nodig om onder meer tien repetitiestudio’s, een ensemblezaal, kantoren en ontvangstruimtes een plek te bieden. Het orkest hoopt het pand eind 2018, rond zijn 130-jarig bestaan, te kunnen betrekken.

Voor de verbouwing, restauratie en nieuwbouw is de steun van bestaande en nieuwe donateurs, fondsen en het bedrijfsleven essentieel. Wij nodigen u uit om ons te vergezellen in de realisatie van RCO House en samen het fundament onder ons orkest te verstevigen.

Restauratiebedrijf Koninklijke Woudenberg werkt inmiddels aan de verbouwing en nieuwbouw van RCO House op basis van een ontwerp van Team V Architectuur.

Volg hierboven wekelijks de voortgang van de verbouwing.