Nieuws

Nieuwsoverzicht

Yefim Bronfman artist in residence

24 augustus 2021

Amerikaanse pianist start residency bij Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Daniel Harding

Artist in Residence 2021/2022 pianist Yefim Bronfman (foto: Milagro Elstak)
Artist in Residence 2021/2022 pianist Yefim Bronfman (foto: Milagro Elstak)

 

De Amerikaanse pianist Yefim Bronfman is in het seizoen 2021/2022 artist in residence van het Concertgebouworkest; het is de bekroning van een lange, gewaardeerde samenwerking. Zijn residency begint al op woensdag 25 augustus als hij tijdens een BankGiro Loterij Zomerconcert in Het Concertgebouw soleert in Beethovens Derde pianoconcert onder leiding van Daniel Harding. Met dit werk zijn Bronfman, Harding en het orkest ook op tournee te horen: op 27 augustus in Jurmala, Letland, op 30 augustus in Luzern en op 1 september in Ljubljana.

Later in het seizoen zal Yefim Bronfman soleren in Rachmaninoffs Derde pianoconcert en de wereldpremière van Elena Firsova’s Pianoconcert op. 175, en met orkestleden samenwerken in een kamermuziekconcert – met werken van Brahms en Sjostakovitsj - en een Club Night.

Yefim Bronfman is zonder twijfel een van de grootste pianisten van onze tijd. Bij het Concertgebouworkest is hij al meer dan twintig jaar een zeer geliefde gast. Sinds 1999 trad hij al 45 keer als solist met het orkest op, met een repertoire dat uiteenloopt van Beethoven en Brahms via Bartók en Prokofjev tot premières van Salonen en Lindberg. ‘Ik waardeer het enorm dat het Concertgebouworkest niet alleen de grote klassieke werken speelt, maar ook nieuw repertoire’, aldus Yefim Bronfman. ‘Het orkest staat er duidelijk voor open, net als zijn publiek.’

Deel: