Pers

Persoverzicht

Zomertournee 2019 Concertgebouworkest

21 augustus 2019

Concerten met Daniel Harding, Tugan Sokhiev, artist in residence Tabea Zimmermann en vocale solisten

Het Concertgebouworkest begint aan de opmaat van een opwindend nieuw concertseizoen. Na concerten in Amsterdam op 22 en 31 augustus volgt een zomertournee langs belangrijke Europese zalen en festivals met diverse programma’s onder leiding van dirigenten Daniel Harding en Tugan Sokhiev. Het orkest bezoekt Berlijn, Luzern en Grafenegg en wordt vergezeld door diverse solisten, onder wie altvioliste Tabea Zimmermann, artist in residence van het orkest in het seizoen 2019/2020.

Berlijn

Op maandag 2 september geeft het Concertgebouworkest onder leiding van Tugan Sokhiev een concert in de Philharmonie van Berlijn, in het kader van de Berliner Festspiele. Op het programma staat Mysteriën, dat Louis Andriessen in 2013 schreef ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het orkest, geflankeerd door Brahms’ Variaties op een thema van Joseph Haydn en Tsjaikovski’s Eerste symfonie, ‘Winterdromen’.

Luzern en Grafenegg

Tijdens het Lucerne Festival op dinsdag 3 september en op het openluchtpodium Wolkenturm in Grafenegg op donderdag 5 september worden Brahms’ Haydn-variaties en Tsjaikovski’s Eerste symfonie gecombineerd met Bartóks Altvioolconcert in de voltooiing van de soliste, Tabea Zimmermann.

Op 4 september voert het orkest in Luzern onder leiding van Daniel Harding het tweede bedrijf van Wagners Tristan und Isolde uit. Onder de solisten zijn sopraan Christine Goerke als Isolde en tenor Stuart Skelton als Tristan.

Deel: