Davids ambities

David Bazen is lid van de directie. Hij is trots op het orkest, dat verankerd is in Amsterdam en wereldwijd mensen raakt. Hij ziet het orkest van de toekomst midden in de samenleving, met vernieuwende producties en concertformules.

Davids ambities
David Bazen (foto: Eduardus Lee)

Artistiek onderscheidend

‘Om met onze muziek betekenisvol te blijven, moeten we meer doen dan concerten geven met de bekende klassieke werken in Het Concertgebouw. Dat doen we al, maar het kan altijd beter. Elk seizoen weer kunnen we met steun van schenkers verschil maken met bijzondere artistieke projecten. Met bijvoorbeeld producties waar we andere kunstvormen bij betrekken, met concertante opera's en composities van hedendaagse componisten.

Nieuwsgierigheid aanwakkeren

Muziek maakt het leven mooier en rijker. Daarom willen we die met zoveel mogelijk mensen delen. We voelen de verantwoordelijkheid én de noodzaak om de hand uit te steken naar nieuw publiek, om nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Dat lukt bijvoorbeeld dankzij onze schenkers met de nieuwe formule van de jaarlijkse, gratis toegankelijke Opening Night. We speelden in september buiten, in het Westerpark. De formele concert-etiquette viel weg. Mensen uit de buurt kwamen met hun kinderen en vrienden om aan de picknickbanken, met hun eigen hapjes en drankjes naar het orkest te luisteren. In weer en wind…

Schenkers zorgen ervoor dat het orkest – los van hoe de economische en politieke wind waait – zich kan inspannen voor een gezonde toekomst.

Kostbaar

Ook orkestleden zijn hongerig naar nieuwe ontwikkelingen, juist in economisch onzekere tijden. Ze vragen: hoe kunnen wij relevant blijven, wat kunnen we beter doen? Ideeën genoeg, maar investeren in een vernieuwende artistieke koers is kostbaar. Dit kunnen we alleen dankzij de steun van onze schenkers. Schenkers zorgen ervoor dat het orkest – los van hoe de economische en politieke wind waait – zich kan inspannen voor een gezonde toekomst.’