Camerata RCO

Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. 'Het plezier dat wij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten wij voort door het samenspelen in kleine bezetting.'

Ons repertoire is anders dan het orkestrepertoire; kamermuziek is intiemer. Het is verfrissend om collega's beter te leren kennen door onze gezamenlijke inzet voor Camerata RCO. Wij bepalen zelf het repertoire, de bezetting van het ensemble en waar wij optreden. En we staan in direct contact met het publiek. Dat inspireert ons en geeft ons veel energie.

Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Het is ensemble in residence bij een aantal festivals in Italië. Ook heeft Camerata RCO een eigen serie in de Oude Kerk in Spaarndam, het Energiehuis in Dordrecht en VondelCS in Amsterdam. Recent hebben wij opgetreden in o.a. Bilbao, New York, Washington, Moskou en op Hawaii. Met als hoogtepunten een optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens de Robeco SummerNights en een optreden bij de Frick Collection in New York City. 

Camerata RCO heeft opnames gemaakt voor radio en tv en al vele cd's uitgebracht onder het label Gutman Records. In september 2014 nam Camerata RCO een cd op van Mahlers Negende symfonie in een bewerking van Klaus Simon onder leiding van Gustavo Gimeno.

Daarna kwam er een Mozart-cd uit die tot stand kwam met behulp van de RCO Foundation en de cd Due Lune met werken voor twee violen. De meest recente cd’s betreffen een opname van Mahlers Vierde symfonie in de bewerking van Erwin Stein en een opname van het beroemde Octet van Schubert, een van de favoriete werken van het ensemble omdat het een prachtige weerspiegeling van het ensemble is: philharmonische kamermuziek.

Recent kwam er een CD uit met concerten van Mozart en Mendelssohn met solisten Weiyin Chen en Marc Daniel van Biemen en binnenkort verschijnt een Mozart CD die tot stand is gebracht met behulp van de Stichting Donateurs van het orkest.

Bezoek de website van Camerata RCO.