Laatste kaarten

24, 25, 26 juni 2020

Iván Fischer, dirigent

Ammodo masterclass dirigeren

Kaarten & programma
juni 2020 woensdag 10:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Laatste Kaarten
juni 2020 donderdag 10:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Laatste Kaarten
juni 2020 vrijdag 09:30
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Laatste Kaarten

De directiemasterclass van het Concertgebouworkest is van onschatbare waarde voor de deelnemende dirigenten, voor de jonge musici die als toehoorders aanwezig zullen zijn en voor muziekliefhebbers die meer willen leren over de fascinerende interactie tussen dirigent en orkest. Dit seizoen worden de masterclasses gegeven door Iván Fischer, een van de meest geliefde gastdirigenten van het Concertgebouworkest.

Masterclass

Tijdens deze masterclass dirigeren alle vier deelnemers het orkest iedere dag. Iván Fischer zal iedere deelnemer specifieke aanwijzingen geven over wat hij of zij nodig heeft om door te groeien en zich verder te ontwikkelen als dirigent. Dat kan gaan om muzikale ideeën, slagtechniek, repetitietechniek, luistervaardigheid, communicatie en leiderschap. De jonge dirigenten zullen daarnaast feedback krijgen van orkestleden.

Talentontwikkeling

Net als bij het Concertgebouworkest staan bij Iván Fischer educatie en talentontwikkeling hoog in het vaandel. Hij geeft regelmatig masterclasses, en bij zijn Boedapest Festival Orkest, dat hij al 35 jaar succesvol leidt, ontwikkelde hij concertseries als ‘chocomel-concerten’ voor jonge kinderen, verrassingsconcerten en ‘één-forint-concerten’. Ook initieerde hij in Boedapest diverse festivals en openluchtconcerten voor een publiek van duizenden.

Ammodo

Deze masterclass is mogelijk gemaakt door Ammodo.