3, 5 april 2020

Concert geannuleerd

Bachs Matthäus-Passion

Kaarten & programmaAudio & Video
In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kunnen de concerten in Het Concertgebouw tot 1 juni 2020 helaas geen doorgang vinden.
april 2020 vrijdag 19:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
april 2020 zondag 12:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Bachs Matthäus-Passion

Bachs Matthäus-Passion blijft altijd ontroeren. Willem Mengelberg, chef-dirigent van het Concertgebouworkest van 1895 tot 1945, introduceerde in 1899 de jaarlijkse uitvoering van Bachs machtige Matthäus-Passion rond Pasen. Later wisselde het orkest het lijdensverhaal volgens Matthäus af met Bachs al even meesterlijke Johannes-Passion, en meer recent ook met Passies van andere componisten. Maar Bachs Matthäus blijft in Nederland toch nummer één: al jaren staat het bovenaan de favorietenlijsten van klassiekemuziekliefhebbers.

Trevor Pinnock

Dirigent en klavecinist Trevor Pinnock is al jaren een graag geziene gastdirigent bij het Concertgebouworkest, vooral als het gaat om werken uit de Barok en de vroeg-klassieke periode. De gedreven Pinnock weet als geen ander hoe hij Bachs monumentale Matthäus-Passion over het voetlicht moet brengen.

Audio & Video