20, 23 augustus 2020

Wereldpremière JacobTV

François-Xavier Roth

Beethovens 'Eroica’

Kaarten & programmaAudio & Video
Op 20 augustus ontvangen wij mensen die de afgelopen periode van grote betekenis voor het orkest zijn geweest. Voor het concert op 23 augustus 19.00 uur kunnen abonnees en schenkers kaarten bestellen vanaf 17 augustus. Op 23 augustus 21.15 uur verwelkomen wij leden van jongerenvereniging Entrée.
augustus 2020 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
augustus 2020 zondag 19:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
augustus 2020 zondag 21:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
Jacob ter Veldhuis WHO, WHAT, WHERE, WHEN, WHY? (opdrachtcompositie)
Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 3 'Eroica'

Het Concertgebouworkest start het seizoen 2020/2021 met Beethovens overrompelende ‘Eroica’-symfonie én een gloednieuw opdrachtwerk van de Nederlandse componist JacobTV (Jacob ter Veldhuis). François-Xavier Roth leidt het orkest.

Beethovens Derde symfonie

Beethovens Derde symfonie, ‘Eroica’, veranderde het muzikale landschap voorgoed. De muziek was ronduit extreem voor die tijd, vol ongewone klanken en dramatische contrasten. Op de achtergrond speelden de politieke omwentelingen in Europa mee. Beethoven had de symfonie willen opdragen aan Napoleon, maar kraste de opdracht wild door toen de volksheld een ordinaire machtswellusteling bleek. In de handen van gastdirigent François-Xavier Roth komt deze muziek echt tot leven. Niet voor niets wordt hij door critici geprezen als klankmagiër met een enorm inlevingsvermogen.

Wereldpremière JacobTV

Jacob ter Veldhuis, alias JacobTV, is een van ’s Nederlands meest succesvolle componisten. Zijn muziek is toegankelijk, innovatief en dikwijls gebaseerd op actuele thema’s. Al in 2005 zette het Concertgebouworkest een werk van Ter Veldhuis op de lessenaar. Deze onzekere tijd vraagt om een nieuwe kennismaking. ‘WHO, WHAT, WHERE, WHEN, WHY? verklankt een tijdsbeeld anno 2020, een momentopname van een snel veranderende wereld’, aldus de componist.

Audio & Video