9 november 2019

Essentials

Brahms’ Vierde symfonie

Kaarten & programmaAudio & VideoExtra
november 2019 zaterdag 21:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
Johannes Brahms Symfonie nr. 4

De Vierde symfonie van Johannes Brahms is het essentiële meesterwerk dat centraal staat tijdens de eerste Essentials van het seizoen 2019/20.

Brahms’ Vierde symfonie

De symfonieën van Brahms zijn alle vier meesterwerken, maar de Vierde symfonie wordt wel beschouwd als het hoogtepunt van zijn oeuvre en een staalkaart van zijn symfonische kunnen. Het eerste en het laatste deel bevatten zoveel ideeën dat ze bijna op zichzelf staande symfonieën zijn. Het werk bevat diverse knipogen naar Brahms’ grote idool Beethoven en de finale is een ode aan Bach.

Essentials

Bij Essentials staat drie keer per jaar een essentieel meesterwerk centraal, een muziekstuk dat je gehoord moet hebben, uitgevoerd door het Concertgebouworkest en op geheel eigen wijze ingeleid door de energieke presentator Thomas Vanderveken.

Gratis naar dit concert

Ben je onder de 35 jaar? Word dan lid van Entrée voor €20 per jaar en ga gratis mét introducé naar dit concert. Lees hier meer.

Audio & Video

Entrée Café

Na afloop van de concerten organiseert jongerenvereniging Entrée het gratis toegankelijke Entrée Café in de Spiegelzaal waar u kunt napraten over het concert onder het genot van een drankje met live of DJ op de achtergrond.