27 augustus & 1 september 2021

Artist in residence Yefim Bronfman soleert in Beethovens Derde pianoconcert

Jurmala en Ljubljana

Bruckners Zevende met Daniel Harding

Kaarten & programma
augustus 2021 vrijdag 19:00
Dzintari Concert Hall, Jūrmala
Letland
Kaarten
september 2021 woensdag 20:00
Cankarjev Dom, Ljubljana
Slovenië
Kaarten
Ludwig van Beethoven Pianoconcert nr. 3
Anton Bruckner Symfonie nr. 7

Daniel Harding leidt Bruckners Zevende symfonie, een onbetwist hoogtepunt van de Romantiek. Yefim Bronfman, artist in residence van het Concertgebouworkest, speelt Beethovens Derde pianoconcert.

Pianist Yefim Bronfman is al jaren een graag geziene gast bij het Concertgebouworkest. In het seizoen 2021/22 is hij artist in residence. En hij gaat meteen goed van start: met het baanbrekende Derde pianoconcert van Beethoven. De prominente rol van het orkest geeft Beethovens Derde pianoconcert symfonische allure. Om het op te nemen tegen het orkest moet de solist dan ook van goeden huize komen. Als iemand dat kan, is het Yefim Bronfman wel.

Anton Bruckners monumentale Zevende symfonie is dankzij zijn grote melodische rijkdom een onbetwist hoogtepunt van de late Romantiek. Na jaren van miskenning verwierf de onzekere Bruckner met dit monumentale meesterwerk roem en erkenning. De populariteit die Bruckners Zevende in Nederland heeft verworven is voor een groot deel te danken aan Eduard van Beinum, voormalig chef-dirigent van het Concertgebouworkest. Nu dirigeert Daniel Harding de symfonie voor het eerst bij het orkest. Een buitenkans!