Close-up: Artist in Residence Martin Fröst

Mozart en Brahms door Martin Fröst, klarinet, en musici uit het Concertgebouworkest

Klarinettist Martin Fröst, artist in residence bij het Concertgebouworkest, speelt met orkestmusici meesterwerken van Mozart en Coleridge-Taylor.

Bewaar als favoriet
Martin Fröst - foto: Nikolaj Lund
naar data en kaarten

Klarinettist Martin Fröst, artist in residence bij het Concertgebouworkest, speelt met orkestmusici meesterwerken van Mozart en Coleridge-Taylor.

Bewaar als favoriet

Concertprogramma

 • John Adams

  Dolce pianissimo (Nederlandse première)

 • Wolfgang Amadeus Mozart

  Klarinetkwintet

 • Samuel Coleridge-Taylor

  Klarinetkwintet

Uitvoerenden

 • Martin Fröst

  klarinet

  Martin Fröst

Data en kaarten

Over dit concert

Het veelzijdige Zweedse klarinetfenomeen Martin Fröst is dit seizoen artist in residence bij het Concertgebouworkest. In dit intieme Close-up-concert werkt hij met musici uit het Concertgebouworkest samen in twee meesterlijke klarinetkwintetten. Mozarts liefde voor de klarinet en de nauw verwante bassethoorn komt tot uiting in het prachtige lyrische Klarinetkwintet. Ruim een eeuw later componeerde de Britse componist Coleridge-Taylor een klarinetkwintet om de bewering van een collega te weerleggen dat niemand dat van Brahms zou kunnen evenaren. Het is een van de beste stukken van Coleridge-Taylor, maar wordt veel te weinig uitgevoerd. Tijd voor eerherstel!

In de kamermuziekserie Close-up spelen musici van het Concertgebouworkest zelf samengestelde programma’s in de Kleine Zaal. Het zijn stuk voor stuk bijzondere eenmalige concerten, die nergens anders te horen zijn. Dé manier om de individuele kwaliteiten van de orkestmusici te ervaren! De intieme concerten worden georganiseerd door de Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.