Concert om niet te vergeten

Topmusici en jonge talenten werken samen in Mozart, Schubert en Rossini

foto: via Het Concertgebouw N .V.
naar data en kaarten
Musici van het Concertgebouworkest, pianiste Nino Gvetadze, Erik Scherder en jong talent vestigen aandacht op Alzheimer.
Bewaar als favoriet
Musici van het Concertgebouworkest, pianiste Nino Gvetadze, Erik Scherder en jong talent vestigen aandacht op Alzheimer.

Concertprogramma

  • Gioachino Rossini

    Ouverture 'Il barbiere di Siviglia'

  • Wolfgang Amadeus Mozart

    Pianokwintet in Es groot, KV 452

  • Franz Schubert

    Pianokwintet in A groot, ‘Die Forelle’, D 667

Uitvoerenden

Data en kaarten

Over dit concert

Musici en oud-musici van het Concertgebouworkest, solisten en jonge talenten slaan de handen ineen tijdens dit Concert om niet te vergeten. De presentatie is in handen van Astrid Joosten, en Erik Scherder vertelt waar muziek en kennis over dementie samenkomen. Bovenal is het een concert vol heerlijke muziek, dat opent met Rossini’s beroemde Ouverture uit ‘De barbier van Sevilla’. Pianiste Nino Gvetadze speelt met orkestmusici mee in Mozarts Pianokwintet en Schuberts Forellenkwintet. Tjeerd Top en Ursula Schoch spelen spannende vioolduetten. En er is veel ruimte voor jong talent: twee deelnemers aan de Academie van het Concertgebouworkest spelen mee en de pianostudenten uit Oekraïne van de Davidsbündler Music Academy laten van zich horen. De opbrengst van het concert is in zijn geheel bestemd voor Alzheimercentrum Amsterdam ten behoeve van onderzoek.

Dit is het vierde Concert om niet te vergeten – de eerste twee waren in 2016 en 2018 in de Kleine Zaal, het derde vond in oktober 2020 plaats in de Grote Zaal.

Alzheimercentrum Amsterdam

Het opbrengst van dit concert gaat naar wetenschappelijk onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam. Dit is hét expertisecentrum van Nederland met name op het gebied van mensen met dementie op jonge leeftijd. Het centrum staat internationaal hoog aangeschreven en is één van de topinstituten voor onderzoek naar oorzaken en behandeling van de ziekte. www.alzheimercentrum.nl