19 augustus 2020

Concert geannuleerd

Concertgebouworkest Young

Kaarten & programma
Vanwege het coronavirus is Concertgebouworkest Young van seizoen 2020 uitgesteld naar 2021.
augustus 2020 woensdag 20:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
Jörg Widmann Con Brio
Edward Elgar Celloconcert
Johannes Brahms Symfonie nr. 2

De tweede lichting van Concertgebouworkest Young presenteert zich onder leiding van Daniel Harding. Brahms’ bruisende Symfonie nr. 2 en Widmanns Con brio flankeren Edward Elgars prachtige Celloconcert met Steven Isserlis.

Uniek jeugdorkest

Concertgebouworkest Young is een uniek internationaal jeugdorkest voor getalenteerde jongeren van 14 tot 18 jaar die een steuntje in de rug verdienen. Na het overweldigende succes van de eerste lichting in augustus 2019 presenteert nu de tweede lichting zich onder leiding van Daniel Harding. Na een intensief summer camp in Akoesticum in Ede laten de jongeren horen waar ze toe in staat zijn.

Elgars Celloconcert

Dirigent Daniel Harding is altijd jong gebleven. Dat geldt ook voor de avontuurlijke cellist. Hij zal soleren in Elgars prachtige Celloconcert, een van de meest geliefde werken van de Britse componist en een ware klassieker. Daarvoor klinkt Jörg Widmanns Con brio, een opwindende moderne concert-ouverture die geïnspireerd is door de ritmische energie van Beethoven.

Brahms’ Symfonie nr. 2

Brahms’ Symfonie nr. 2 is een viering van het leven. Na zijn Eerste symfonie, waarmee Brahms de schaduw van zijn grote voorganger Beethoven van zich af moest schudden – een jarenlange worsteling – schreef Brahms deze zomerse symfonie in luttele maanden. Het werk loopt over van het zelfvertrouwen en van liefde voor het leven en de natuur. Zelf beweerde Brahms half schertsend dat het een intens treurig werk was. Was dat alleen maar een grap? Onder het bruisende oppervlak schuilen melancholieke ondertonen.