7 november 2021

Close-up

met musici van het Concertgebouworkest

Harpiste Petra van der Heide

Kaarten & programma
november 2021 zondag 14:15
Kleine Zaal Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Kaarten
Gabriel Fauré Fantaisie voor fluit en harp
César Franck Prelude, Fuga en Variatie (bewerking voor 2 harpen)
Paul Hindemith Sonate für Harfe
Tan Dun In Distance
Gabriel Pierné Impromptu Caprice
Camille Saint-Saëns Fantasie voor viool en harp
Jean Cras Kwintet voor fluit, harp en strijkers

Een avontuurlijk Close-up portretconcert rondom Petra van der Heide, soloharpiste van het Concertgebouworkest.

Al jaren spelen musici van het Concertgebouworkest zelf samengestelde programma’s in de Kleine Zaal. De intieme Close-up kamermuziekconcerten worden georganiseerd door de Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze concerten zijn eenmalig, en nergens anders te horen!

In dit Close-up-concert staat de harp in het centrum van de belangstelling. Soloharpiste Petra van der Heide en andere musici van het Concertgebouworkest trakteren u op een boeiend programma met kamermuziekwerken van de Romantiek tot nu.

In een bonte reeks composities verandert de harp van karakter: romantisch in de Fantaisie voor fluit en harp van Fauré, virtuoos in César Francks Prelude, Fuga en Variaties, intiem in Hindemiths Sonate voor harp solo, avontuurlijk in Tan Duns In Distance, en dromerig in Pierné’s Impromptu-caprice. Sprookjesachtige effecten hoort u in Saint-Saëns’ Fantaisie voor viool en harp. Tot slot houden de musici met het kleurrijke en vindingrijke Kwintet een pleidooi voor de onterecht in de vergetelheid geraakte Franse componist Jean Cras.