Kindermuziekdag

voor kinderen tussen 4 tot en 8 jaar

Op zondag 28 november opent het Concertgebouworkest zijn deuren voor kinderen tot 8 jaar! Zij zijn met hun ouders of grootouders welkom bij een Kindermuziekdag op Gabriël Metsustraat 16 in Amsterdam.

Kindermuziekdag
naar data en kaarten

Op zondag 28 november opent het Concertgebouworkest zijn deuren voor kinderen tot 8 jaar! Zij zijn met hun ouders of grootouders welkom bij een Kindermuziekdag op Gabriël Metsustraat 16 in Amsterdam.

Miniconcert Carnaval der Dieren en Peter en de Wolf, Amsterdamzaal

Data en kaarten

Over dit concert

Vanaf 13.30 uur geven musici uit het Concertgebouworkest in de Amsterdamzaal miniconcerten voor kinderen tussen 4 en 8 jaar:

Coronamaatregelen

In verband met de coronamaatregelen die de Rijksoverheid op 12 november jl. heeft aangekondigd, gaat de Kindermuziekdag door als een geplaceerd evenement. Voor het middagprogramma betekent dit dat de activiteiten in de Huiskamer, de studio's en de foyers en het koffie- en theemoment voor de ouders komen te vervallen. In plaats daarvan zullen in de korte pauze tussen Carnaval der Dieren en Peter en de Wolf filmpjes te zien zijn uit de serie Tussen de oren, die het orkest samen met Schooltv maakte.

Carnaval der dieren

De optocht van de dieren met versjes van Marjet Huiberts. Kinderen beleven dit concert actief en dicht bij de musici. Alle dieren komen voorbij: kippen, schildpad, olifant, maar ook fossielen… en een groot feest. Hoe brult een leeuw, en hoe springen kangoeroes?

Door musici van het Concertgebouworkest en presentatrice Lotte van Dijck. Voorstellingen om 13.30 en 15.30 uur.

Peter en de wolf

Het spannende verhaal van de dappere Peter die met hulp van zijn vriendje het vogeltje op zoek gaat naar de wolf in het bos. Zou het hem lukken?

Door musici van het Concertgebouworkest en acteur Benjamin Murck. Presentatie Lotte van Dijck. Voorstellingen om 14.30 en 16.30 uur.

Er zijn kaarten voor de eerste voorstelling (Carnaval der dieren om 13.30, Peter en de wolf om 14.30 uur) en voor de tweede voorstelling (Carnaval der dieren om 15.30, Peter en de wolf om 16.30 uur). Deuren zijn open vanaf 20 minuten voor de voorstelling.