1 december 2018

Familieconcert

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Tarantula en de Dans der Dieren

Kaarten & programma
december 2018 zaterdag 13:00
Kleine Zaal Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest
december 2018 zaterdag 15:30
Kleine Zaal Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
concert geweest

Huu! Een spin! Maar wacht- dit is helemaal geen enge spin. Het is de eenzame spin Tarantula. Ze kan namelijk geen web spinnen terwijl ze juist droomt van een spinnenwebbenpaleis vol vrienden. Ze ziet alle dieren voorbijkomen, van de trotse leeuw tot de gezellige kippen. Maar niemand heeft oog voor haar! Totdat blijkt dat een toverkracht bezit waarmee ze de andere dieren kan laten dansen. Zal haar droom toch uitkomen?

Wil je weten hoe dit klinkt? Kom dan naar het Familieconcert Tarantula en de dans der dieren. Aan de hand van drie stukken van de Franse componist Saint-Saëns nemen de musici van het Concertgebouworkest en een actrice je mee in de wereld van Tarantula. In Saint-Saëns’ Carnaval der dieren laten zij de meest wonderlijke dieren voorbij komen, die dansen op de Tarantelle. Natuurlijk komt ook de beroemde Danse macabre voorbij.

Dit concert in samenwerking met Oorkaan wordt geregisseerd door Caecilia Thunnissen. De dramaturgie is van Erin Coppens, Tessa Verbei is verantwoordelijk voor de scenografie en Desiree van Gelderen voor het lichtontwerp. De actrice is Ibelisse Guardia Ferragutti.

Er zijn twee voorstellingen: een om 13:00 en een om 15:30 uur.

Regie Caecilia Thunnissen
Dramaturgie Erin Coppens
Tekst – Lisanne van Aert
Licht Desiree van Gelderen
Arrangementen – Lionel Ziblat
Scenografie – Tessa Verbei