Pers

Persoverzicht

Concertgebouworkest en Daniele Gatti sluiten hoofdstuk af

23 april 2019

In goed onderling overleg zijn het Concertgebouworkest en zijn voormalige chef-dirigent Daniele Gatti overeengekomen het onderstaande statement af te geven. Hiermee is het eerder genomen besluit definitief geworden voor beide partijen. De betrokkenen kunnen en willen zich nu volledig op de toekomst richten.

Statement van het Concertgebouworkest

Het Concertgebouworkest en Daniele Gatti zijn verheugd te melden dat het ongenoegen tussen beide partijen na uitvoerig overleg is opgelost. Het Concertgebouworkest is Daniele Gatti erkentelijk voor zijn artistiek leiderschap van het orkest en de bijdrage die hij heeft geleverd aan de positie van het orkest in de wereld van de klassieke muziek.

Het Concertgebouworkest wenst Daniele Gatti succes toe, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Hij heeft een belangrijke artistieke bijdrage geleverd aan het orkest en zal altijd herinnerd worden als de zevende chef-dirigent.

Als teken van waardering zal het Concertgebouworkest drie bijzondere opnames onder leiding van Daniele Gatti uitbrengen: Richard Strauss’ Salome, Gustav Mahlers Eerste symfonie op cd en dvd en Bruckners Negende symfonie op cd.

Het Concertgebouworkest en Daniele Gatti zijn overeengekomen dat er geen verdere mededelingen zullen worden gedaan.

Deel: