Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Het Nationaal Kinderkoor valt onder Vocaal Talent Nederland, de stichting die ook het Nationaal Jongenskoor, het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Gemengd Jeugdkoor omvat. Artistiek leider van het geheel is Wilma ten Wolde.

In het Nationaal Kinderkoor zingen talentvolle kinderen van 10 t/m 15 jaar uit heel Nederland. Een team van docenten verzorgt de coaching van de kinderen op diverse regionale lesplaatsen.

Het Nationaal Kinderkoor trad op bij de doop van Prinses Amalia en zong in zijn vijfentwintigjarig bestaan ruim vijftig koorproducties met orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest en de Berliner Philharmoniker, onder leiding van beroemde dirigenten als Simon Rattle, Bernard Haitink, Jaap van Zweden, Mariss Jansons, Nikolaus Harnoncourt, Philippe Herreweghe, Markus Stenz en Jordi Savall.

Het vorige optreden van het Nationaal Kinderkoor met het Koninklijk Concertgebouworkest was – samen met het Nationaal Jongenskoor – in januari 2015 in Mahlers Derde symfonie onder leiding van Daniele Gatti.