Barbara Hannigan dirigeert het Koninklijk Concertgebouworkest

Debuut in samenwerking met violiste Vilde Frang en soliste Aphrodite Patoulidou    
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
Barbara Hannigan maakt haar debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Op 1, 2 en 4 december dirigeert zij een heel persoonlijk programma, dat draait om liefde en verlies. 

Late Night 
Er zijn twee varianten van het programma. Het concert op donderdag 1 december is een compact, intiem opgezet Late Night-programma zonder pauze, waarbij het publiek grotendeels op kussens op de vloer zit. Op het programma staan Richard Strauss’ Metamorphosen en Claude Viviers Lonely Child met als soliste Aphrodite Patoulidou. De Griekse sopraan zingt ook een traditioneel Grieks wiegelied terwijl ze zichzelf begeleidt op de nyckelharpa, een snaarinstrument uit de Zweedse volksmuziek. Pierre Audi, creatief partner van het Concertgebouworkest, en lichtontwerper Jean Kalman creëren een passende totaalbeleving. 
 
Barber, Berg, Strauss, Vivier 
Op vrijdag 2 en zondag 4 december maken de werken van Strauss en Vivier onderdeel van een meer regulier concert met pauze; dan leidt Barbara Hannigan bovendien Samuel Barbers Mutations from Bach en Bergs Vioolconcert met Vilde Frang als soliste. Het programma is een muzikale reis langs verschillende stadia van onschuld, verlies, rouw en bezinning. 
 
Aan het concert van vrijdag 2 december gaat een inleiding door Patrick van Deurzen in de Koorzaal vooraf. Direct na afloop van het concert op vrijdagavond vindt een Meet the Artists plaats in de Spiegelzaal.  
  
De programma’s onder leiding van Barbara Hannigan worden mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van Aamodo. 
  
Barbara Hannigan 
De Canadese Barbara Hannigan, wereldwijd bekend als een zeer veelzijdige en avontuurlijke sopraan van onder meer opera en hedendaagse muziek, profileert zich de laatste jaren steeds vaker als dirigent van concerten met een vaak bijzondere programmering. Ze werkte veelvuldig samen met onder anderen Reinbert de Leeuw, ensemble Ludwig en dirigent Simon Rattle.