NTR schooltv

Onder de titel 'Het Concertgebouworkest presenteert: Tussen je oren’ verschenen in totaal twaalf filmpjes op schooltv.nl.

In de klas

De serie kan in de les gebruikt worden door leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs. Bij ieder filmpje horen lesbrieven met informatie over het Concertgebouworkest, de componist, het gespeelde werk en het instrument dat in het filmpje centraal staat.

Kinderen spelen de hoofdrol in ‘Tussen je oren’. De klassieke meesterwerken die het Concertgebouworkest speelt, roepen fantasieën bij hen op die in de filmpjes tot leven komen. Naast de kinderen figureren acteur Rogier van Erkel en musici uit het orkest. In het eerste filmpje, 'Fernando en Piazzolla', zien en horen we concertmeester Liviu Prunaru en Fernando. In Fernando's fantasie gaan we op ruimtereis en ontmoeten we een marsmannetje.

De filmpjes geven aanleiding tot opdrachten waarin niet alleen muziek aan bod komt, maar ook onderwerpen als emoties, planeten, sprookjes en filosoferen. Schooltv en het Concertgebouworkest willen hiermee kinderen aansporen hun fantasie de vrije loop te laten bij het luisteren naar klassieke muziek. 

Dit project is mogelijk gemaakt door Het Willem en Wilhelmina Bouwes Fonds, het Jacobson Fonds, Het Mozart Genootschap en Art Mentor.