Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Educatie

Klassieke muziek voor iedereen

Voor kinderen vanaf zes jaar organiseert het Concertgebouworkest tweemaal per jaar de Familieconcerten. Op een speelse en toegankelijke manier wordt symfonische muziek bij een jong publiek geïntroduceerd. De Familieconcerten worden mogelijk gemaakt door de RCO Foundation. Kom naar Koning Klimboom op 22 oktober 2017 of Romeo en Julia op 3 juni 2018.

Voor kinderen van 8 t/m 16 jaar en hun (groot)ouders is er ook de Familieserie. Zoek het avontuur in drie aansprekende concerten met leuke interactieve inleidingen en maak kennis met de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest! U krijgt met de kinderen zitplaatsen op de podia achter het orkest, zodat u de musici en de dirigent goed kunt zien.

Educatieve apps voor het basisonderwijs

Speciaal voor de leerlingen van Nederlandse basisscholen ontwikkelt het Koninklijk Concertgebouworkest een serie educatieve apps. Deze worden gratis ter beschikking gesteld aan de scholen. De eerste app in de reeks, gewijd aan Prokofjevs Peter en de wolf, verscheen in april 2014.

Voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs zijn er repetitiebezoeken mogelijk gecombineerd met een rondleiding door Het Concertgebouw, maar ook een workshop met concert beiden in samenwerking met Het Koninklijk Concertgebouw.

On stage and backstage

Leerlingen in de bovenbouw krijgen tijdens On stage and backstage een kijkje achter de schermen van Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Alvorens een repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest te bezoeken krijgen de leerlingen achtergrondinformatie over te gerepeteerde werken en maken zij kennis met een musicus van het Koninklijk Concertgebouworkest. Op het repetitiebezoek volgt een rondleiding door Het Koninklijk Concertgebouw.

Kijk voor boekingen op de website van Het Koninklijk Concertgebouw.