Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Particulier schenken

De Mogelijkheden

Word donateur van het Koninklijk Concertgebouworkest

Met uw bijdrage aan de Stichting Donateurs van het Koninklijk Concertgebouworkest helpt u het orkest aan de wereldtop te blijven, maakt u de aankoop van diverse instrumenten mogelijk, ondersteunt u jong talent en laat u schoolkinderen kennismaken met klassieke muziek en de wereld van het orkest.

Bekijk waar u met uw schenking aan bij kunt dragen

U kunt het orkest met iedere gewenste bijdrage ondersteunen. Kiest u voor een schenking in minimaal vijf jaarlijkse termijnen, dan is dat fiscaal extra aantrekkelijk. Bij een schenking van € 1.000,- of meer of per jaar wordt u lid van het Gouden Gilde, een gezelschap van orkestliefhebbers dat geniet van diverse muzikale privileges.

Treed toe tot het Gouden Gilde

Als u het Koninklijk Concertgebouworkest voor een periode van 5 jaar jaarlijks € 1.000,- of meer wilt schenken, dan treedt u toe tot het Gouden Gilde, een gezelschap van orkestliefhebbers dat als dank voor de steun een aantal bijzondere voordelen geniet. Zij worden uitgenodigd voor de Gouden Gilde Soiree, ontvangen een nieuwsbrief en krijgen voorrang bij de aanschaf van concertkaarten en abonnementen.

Ja, ik treed graag toe tot het Gouden Gilde

Treedt toe tot het Gouden Gilde
Kamermuziek door leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. (© Ronald Knapp)
Fons op naam
Sterrenjubileum (© Renske Vrolijk)

Richt uw eigen Fonds op Naam op

Een Fonds op Naam geeft u de mogelijkheid om betrokken te worden bij de activiteiten die u mede mogelijk maakt. Dat kan de aankoop van een nieuw instrument zijn, het stimuleren van jong talent, of kinderen kennis laten maken met klassieke muziek. Het Fonds kan uw eigen naam dragen, maar ook die van uw kind(eren), uw favoriete componist of het doel waarvoor u het Fonds in het leven wilt roepen. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Ik heb interesse in een Fonds op Naam. Neem contact met mij op.

Nalaten

Neem het Koninklijk Concertgebouworkest op in uw testament

Steeds vaker kiezen muziekliefhebbers ervoor om het Koninklijk Concertgebouworkest op te nemen in hun testament. Het is voor hen de bekroning van een vaak levenslange en innige band met het orkest. Zij zijn verenigd in het Kroongilde en worden jaarlijks uitgenodigd voor een speciaal evenement. Dankzij hun keuze voor later wordt een prachtige muziektraditie doorgegeven aan een volgende generatie.

Ook u kunt toetreden tot het Kroongilde en de musici van nu en morgen ondersteunen. U kunt jong talent kansen geven op de Academie van het orkest, jonge kinderen kennis laten maken met klassieke muziek of bijzondere concerten mogelijk maken. En natuurlijk de toekomst van het orkest zeker blijven stellen.

Voor meer informatie of een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met Hanna Philips via h.philips@concertgebouworkest.nl of 020-305 10 53