Rachmaninoff: Pianoconcert nr. 3

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Serge Rachmaninoff Pianoconcert nr. 3

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Alexander Gavrylyuk en het Concertgebouworkest onder leiding van Vladimir Jurowski voeren Rachmaninoffs grootse Derde pianoconcert uit. U kunt de uitvoering mét of zonder Gavrylyuks commentaar bekijken.

Rachmaninoffs Derde pianoconcert

‘Ik schreef het voor olifanten’, vertelde Sergei Rachmaninoff aan Vladimir Horowitz, nadat Rachmaninoff de jongere pianist tot zijn grote verbazing door zijn Derde pianoconcert heen had horen stormen (‘Hij verzwolg het in één keer!’). Rachmaninoff sprak natuurlijk Russisch, en het Russische woord voor olifant (slon) slaat niet alleen op gewicht, maar ook op gewichtigheid, een soort grootsheid. Rachmaninoffs Derde pianoconcert is dan ook voor zwaargewichten, of beter nog, voor kampioenen.

Alexander Gavrylyuk, pianist

Alexander Gavrylyuk debuteerde in 2010 bij het Concertgebouworkest: in Amsterdam en Rotterdam maakte hij grote indruk met zijn vertolking van Prokofjevs Tweede pianoconcert onder leiding van Mikhail Pletnev. In 1999 won Gavrylyuk de eerste prijs op het Horowitz Pianoconcours en een jaar later als jongste deelnemer de eerste prijs op het Hamamatsu Pianoconcours. Sindsdien viert de Oekraïense pianist triomfen op de grote concertpodia. U kunt Gavrylyuks vertolking van Rachmaninoffs Derde pianoconcert mét of zonder commentaar van de pianist zelf bekijken.

bekijk met commentaar van Alexander Gavrylyuk 

Bekijk het interview met Alexander Gavrylyuk 

Bekijk de mini-docu Rach 3: Myths and Legends

Lees meer

Populair