Rachmaninoff: Symfonische dansen

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Serge Rachmaninoff Symfonische dansen, op. 45

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Andris Nelsons leidt het Concertgebouworkest in Rachmaninoffs Symfonische dansen. Sergei Rachmaninoff trok alle registers open voor een royale orkestklank met dramatische contrasten en soms gedurfde klankcombinaties.

Rachmaninoffs Symfonische dansen

Sergei Rachmaninoff componeerde de Symfonische dansen als showpiece voor The Philadelphia Orchestra en zijn chef-dirigent Eugene Ormandy. Rachmaninoff trok in zijn Symfonische dansen alle registers open voor een royale orkestklank met dramatische contrasten en soms gedurfde klankcombinaties. Maar het ging niet alleen om uiterlijk vertoon, Rachmaninoff had ook een programma voor ogen. Aanvankelijk had hij de drie dansen de titels Middag, Schemering en Middernacht willen geven, als symbool voor verschillende levensfases, of beter, fases uit Rachmaninoffs eigen leven.

Andris Nelsons, dirigent

Sinds zijn debuut in 2008 dirigeert Andris Nelsons regelmatig bij het Concertgebouworkest. Nelsons studeerde directie bij Alexander Titov in Sint-Petersburg en volgde privélessen bij Mariss Jansons. Na chef-dirigentschappen bij de Nordwestdeutsche Philharmonie, de Letse Nationale Opera en het City of Birmingham Symphony Orchestra, is Andris Nelsons sinds seizoen 2014/15 music director van het Boston Symphony Orchestra en met ingang van februari 2018 Kapellmeister van het Gewandhausorchester in Leipzig.

Lees meer

Populair