Webshop

Sjostakovitsj > Symfonie nr. 10

€ 16,00
*
Product is toegevoegd

Mariss Jansons, conductor emeritus

‘In dit werk wilde ik menselijke gevoelens en passies overbrengen’, aldus Sjostakovitsj in 1953 over zijn pas voltooide Tiende symfonie. En het was duidelijk wát hij wilde vertellen: Stalin was dood, en na de veroordeling van 1948 – zijn muziek zou te abstract zijn – durfde Sjostakovitsj eindelijk weer een symfonie te schrijven.

Sinds de eerste Sjostakovitsj-uitvoeringen met Kirill Kondrasjin en Bernard Haitink, eind jaren '70 en begin '80, heeft het Koninklijk Concertgebouworkest door een unieke combinatie van betrokkenheid én raffinement in dit repertoire een grote reputatie opgebouwd. Mariss Jansons' chef-dirigentschap voegt een zekere authenticiteit toe aan de Sjostakovitsj-uitvoeringen van het orkest; net als Kondrasjin weet hij hoe het is om onder het Sovjet-regime te moeten werken.

Na zijn met een Edison bekroonde uitgave van Sjostakovitsj' Zevende, zet deze hybride SACD-uitgave van Jansons' Tiende symfonie wederom een nieuwe standaard.

Uit de pers

"Jansons brengt verpletterende Sjostakovitsj"
- Maarten Beirens, De Standaard

"Jansons lost raadsels in Tiende groots op … Jansons, die in 1969 in Moskou de legendarische uitvoering van de Tiende door Herbert von Karajan meemaakte, evenaarde die … op alle fronten. Hier sprak D.SCH."
- Peter van der Lint, Trouw

"Jansons sensueel, subtiel en agressief … De toch al zo ideeënrijke Tiende kreeg … het aangezicht van een mensenleven gevat in een uur, inclusief alle gradiënten tussen wanhoop, uitgelatenheid en agressie. Die werd soms zó eng illustratief gespeeld, dat er zelfs nerveus om werd gegiecheld."
- Mischa Spel, NRC Handelsblad

Catalogus nr. RCO 13001
Barcode: 5425008378718
Format: Hybrid Multichannel SACD
Gewicht: 112 gr.

€ 16,00
*
Product is toegevoegd

Levertijd

NB! De levertijd van uw bestelling is ongeveer vijf werkdagen.

Heeft u uw bestelde artikelen binnen vijf werkdagen nodig? Neem dan direct na uw bestelling contact op met onze klantenservice via klantenservice@concertgebouworkest.nl of telefonisch via 020 – 3051015 (ma t/m vr 09.30 – 12.30 uur).