Ammodo Masterclass dirigeren 2020

dag 1, ochtend

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Gustav Mahler Symfonie nr. 4: Ruhevoll (deel 3)
Johannes Brahms Symfonie nr. 4: Allegro energico (deel 4)
Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 5: Allegro con brio (deel 1)
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie No. 41, KV 551, 'Jupiter': Andante (deel 2)

Corinna Niemeyer dirigent

Jaume Santonja dirigent

Katharina Wincor dirigent

Martijn Dendievel dirigent

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

De directiemasterclass van het Concertgebouworkest is van onschatbare waarde voor de deelnemende dirigenten, voor de jonge musici die als toehoorders aanwezig zijn en voor muziekliefhebbers die meer willen leren over de fascinerende interactie tussen dirigent en orkest. Tijdens seizoen 2019/2020 werden de masterclasses gegeven door Iván Fischer, een van de meest geliefde gastdirigenten van het Concertgebouworkest.

Tijdens deze masterclass dirigeerden alle vier deelnemers het orkest iedere dag. Iván Fischer gaf iedere deelnemer specifieke aanwijzingen over wat hij of zij nodig had om door te groeien en zich verder te ontwikkelen als dirigent. Dat kon gaan om muzikale ideeën, slagtechniek, repetitietechniek, luistervaardigheid, communicatie en leiderschap. De jonge dirigenten kregen daarnaast feedback van orkestleden.

Net als bij het Concertgebouworkest staan bij Iván Fischer educatie en talentontwikkeling hoog in het vaandel. Bij zijn Boedapest Festival Orkest, dat hij al 35 jaar succesvol leidt, ontwikkelde hij concertseries als ‘chocomel-concerten’ voor jonge kinderen, verrassingsconcerten en ‘één-forint-concerten’. Ook initieerde hij in Boedapest diverse festivals en openluchtconcerten voor een publiek van duizenden.

Deze masterclass is mogelijk gemaakt door Ammodo.

Populair