Bach: Matthäus-Passion

Gratis

Gespeelde werken

Johann Sebastian Bach Matthäus-Passion

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Videoregistratie van het Concertgebouworkest dat de Matthäus-Passion van Bach uitvoert onder leiding van de vermaarde dirigent Iván Fischer. De luisteraar wordt meegetrokken in een verhaal van pijn en lijden.

Matthäus-Passion

De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach werd voor het eerst uitgevoerd op Goede Vrijdag 11 april 1727. Het was géén opera, maar het effect was op zijn minst vergelijkbaar, zo niet sterker. John Eliot Gardiner schrijft: 'Er bestaat geen enkele opera seria uit die tijd die met Bach's twee Passies te vergelijken is, in de zin van het intense menselijke drama en het morele dilemma dat hij erin uitdrukt - in zo'n overtuigende en diep-ontroerende manier.'

Iván Fischer, dirigent

Iván Fischer is sinds 1987 een graag geziene gast bij het Concertgebouworkest. De even ongewone als toegewijde werkwijze van Fischer en het enthousiasme en de virtuositeit van de musici leveren altijd bijzondere uitvoeringen op. Met zijn interpretatie wordt de luisteraar volgens Gardiner ‘meegetrokken in een verhaal dat wordt verteld om hem wakker te schudden en mee te nemen in de geschiedenis van pijn en lijden, door wroeging en spijt, naar de mogelijkheid van verlossing - de Opstanding van Pasen’.

bekijk met commentaar van Jan Willem de Vriend

Lees meer

Aanbevolen concerten: Bachs Matthäus-Passion

maart 2021 vrijdag 19:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Kaarten
maart 2021 zondag 12:00
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Kaarten

Populair