Nieuws

Nieuwsoverzicht

Bericht over de geannuleerde concerten

09 april 2020

Het is inmiddels vier weken geleden dat het Concertgebouworkest te horen kreeg de komende maanden niet voor een publiek te kunnen spelen. Tot 1 juli zijn alle concerten en evenementen van het orkest geannuleerd. Wij informeren u graag over de afwikkeling van de geannuleerde concerten.

Het is helaas niet mogelijk de programma's op een ander moment door te laten gaan. Onze concerten worden jaren van tevoren gepland, in verband met de agenda’s van dirigenten, solisten, koren en zalen. Ruimte om ze te verplaatsen is er eenvoudigweg niet. In september begint hopelijk het nieuwe seizoen, waardoor het vanaf dat moment beperkt mogelijk is om extra concerten in te lassen. We zullen de gekochte kaarten voor de geannuleerde concerten daarom compenseren.

Compensatie van aangeschafte concertkaarten

Wij bieden kaartkopers de mogelijkheid om concertkaarten voor de geannuleerde concerten om te zetten in een tegoed, dat zij kunnen inwisselen bij de aanschaf van kaarten voor onze concerten in seizoen 2020/2021. Daarmee volgen wij het branchebrede initiatief ‘Bewaar je ticket, geniet later’, dat vandaag is gepresenteerd door theaters en concertzalen.

Veel van onze abonnees en kaartkopers lieten ons de afgelopen tijd weten dat zij hun concertkaarten willen omzetten in een donatie, om het orkest in deze onzekere tijd te steunen. Dat waarderen wij enorm, en ook deze mogelijkheid bieden wij graag.

Mocht u het Concertgebouworkest ook op andere manieren willen steunen – bijvoorbeeld in de vorm van een eenmalige donatie of door toetreding tot ons schenkingsprogramma – dan zijn wij u daar vanzelfsprekend zeer dankbaar voor. Meer informatie daarover vindt u op www.concertgebouworkest.nl/schenken.

Daarnaast blijft het voor kaartkopers mogelijk om hun geld terug te vragen. Wij volgen de 'Regeling ticketgelden coronacrisis', waarover wij hen op een later moment verder zullen informeren.

De komende weken nemen wij contact met de getroffen kaartkopers op om de verschillende mogelijkheden aan hen voor te leggen. Wij vragen hen ons bericht hierover af te wachten. 

Dank

De coronacrisis heeft zoals op de gehele samenleving ook op het Concertgebouworkest een enorme impact. Het heeft daardoor even geduurd voor wij meer konden vertellen over de mogelijkheid van compensatie van kaarten voor de geannuleerde concerten. Wij danken u voor uw geduld – en voor de hartverwarmende berichten die wij van u ontvingen.

In de tussentijd hopen wij u ook thuis onze muziek te laten ervaren. Wellicht bent u al op de hoogte van de streams die wij de komende tijd drie keer per week uitzenden op YouTube, Facebook en op onze website. Ook kunt u in april en mei op zondagochtend vanaf 10.30 uur concertregistraties bekijken op RTL Z. Meer over onze initiatieven de komende periode leest u op onze website.

 

Deel: