Brahms' Academic Festival Overture

Interview met Herbert Blomstedt

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Johannes Brahms Akademische Festouvertüre

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Herbert Blomstedt werd als zoon van Zweedse ouders in de Verenigde Staten geboren. Hij studeerde in Stockholm en Uppsala en volgde lessen orkestdirectie aan de Juilliard School in New York. In Darmstadt bekwaamde hij zich in de moderne muziek en aan de Schola Cantorum Basiliensis in de oude muziek. Hij werkte met Igor Markevich in Salzburg en met Leonard Bernstein in Tanglewood. Herbert Blomstedt was chef-dirigent van verschillende Scandinavische orkesten, de Staatskapelle Dresden, het NDR Sinfonieorchester en de San Francisco Symphony, waar hij nu conductor laureate is. In 1998 werd hij chef-dirigent van het Gewandhausorchester Leipzig, dat hem bij zijn afscheid in 2005 benoemde tot eredirigent. Herbert Blomstedt kreeg verschillende eredoctoraten en is lid van de Koninklijke Zweedse Muziekacademie. In 2003 ontving hij uit handen van de Duitse president Johannes Rau het Grosses Bundesverdienstkreuz.

Populair