Brahms: Concert voor viool, cello en orkest

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Johannes Brahms Concert voor viool, cello en orkest

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Twee orkestleden, concertmeester Liviu Prunaru en cello-aanvoerder Gregor Horsch, treden als solist op met ‘hun eigen’ Concertgebouworkest onder leiding van Andris Nelsons. Brahms’ Dubbelconcert biedt hen alle kans te schitteren.

Brahms’ Dubbelconcert

Johannes Brahms schreef zijn Dubbelconcert voor viool en cello tijdens een vakantie in Zwitserland. De lyrische rijkdom van de muziek lijkt het genoegen van Brahms’ zomerse verblijf te weerspiegelen. In het Dubbelconcert wisselen viool en cello elkaar niet alleen af, ze gaan vaak ook zodanig in elkaar op dat het beeld ontstaat van één gigantisch, van acht snaren voorzien muziekinstrument, ruimschoots toegerust om de confrontatie met het symfonieorkest aan te gaan.

Liviu Prunaru en Gregor Horsch, solisten

Liviu Prunaru is sinds het najaar van 2006 concertmeester van het Concertgebouworkest. Prunaru trad als solist op met het Concertgebouworkest, het Royal Philharmonic Orchestra en het London Symphony Orchestra en gaf recitals over de hele wereld.

Gregor Horsch werd in 1997 benoemd tot eerste solocellist van het Concertgebouworkest. Als winnaar van de Pierre Fournier Award in London (1988) gaf Horsch talrijke recitals in Engeland en maakte hij verschillende radio-opnamen voor de BBC.

Lees meer

Populair