Close-up: geuren en kleuren van Europa

Muzikale reis met violiste Sylvia Huang en pianist Boris Kusnezow

Sylvia Huang, eerste violiste in het Concertgebouworkest, deelt het podium met pianist Boris Kusnezow voor een muzikale verkenning van Europa.

Bewaar als favoriet
foto: Milagro Elstak
naar data en kaarten

Sylvia Huang, eerste violiste in het Concertgebouworkest, deelt het podium met pianist Boris Kusnezow voor een muzikale verkenning van Europa.

Bewaar als favoriet

Concertprogramma

 • Antonín Dvorák

  Sonatine

 • Lili Boulanger

  Deux Morceaux pour violon et piano

 • Eugène Ysaye

  Poème élégiaque

 • -- pauze --

 • George Enescu

  Vioolsonate nr. 2

 • Ernö Dohnányi

  Ruralia hungarica voor viool en piano

Uitvoerenden

Data en kaarten

Over dit concert

De vele volksculturen van Europa hebben hun sporen nagelaten in de klassieke muziek. De jonge Belgische violiste Sylvia Huang en de Russische pianist Boris Kusnezow nemen u mee op een muzikale reis. Van het beroemde romantische Poème élégiaque van Huangs landgenoot Ysaÿe en de delicate klanken van de veel te jong gestorven Lili Boulanger gaat het verder oostwaarts, waar de Tsjech Antonín Dvořák, de Roemeen George Enescu en de Hongaar Dohnáhnyi zich lieten inspireren door de sfeer, de melodieën en de ritmes van hun geboortestreek. Een rijk kleurenpalet! 

Sylvia Huang is eerste violiste bij het Concertgebouworkest. Op 25 mei 2019 won ze tijdens de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd de publieksprijs: de Canvas-Klaraprijs. Sylvia Huang is een fervent kamermusicus en vormt met orkestcollega’s het succesvolle GoYa Quartet. 

In de kamermuziekserie Close-up spelen musici van het Concertgebouworkest zelf samengestelde programma’s in de Kleine Zaal. Het zijn stuk voor stuk bijzondere eenmalige concerten, die nergens anders te horen zijn. Dé manier om de individuele kwaliteiten van de orkestmusici te ervaren! De intieme concerten worden georganiseerd door de Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.