Close-up: Perry Hoogendijk, tuba

Portretconcert Perry Hoogendijk met musici van het Concertgebouworkest

Een avontuurlijk en intiem kamermuziekconcert in de serie Close-up rondom Perry Hoogendijk, de tubaïst van het Concertgebouworkest.

Perry Hoogendijk als solist in het Tubaconcert van Vaughn Williams onder leiding van dirigent Dima Slobodeniouk. - foto: Renske Vrolijk/Concertgebouworkest
naar data en kaarten

Een avontuurlijk en intiem kamermuziekconcert in de serie Close-up rondom Perry Hoogendijk, de tubaïst van het Concertgebouworkest.

Van gedragen barok tot virtuoos modern - met de de tuba in de spotlight!

Concertprogramma

 • Johann Ernst Galliard

  Sonate nr. 5

 • Mike Forbes

  The Grumpy Troll

 • Torbjorn Iwan Lundquist

  Landskap

 • Rob Dirksen

  The Tube

 • Jacob ter Veldhuis

  Grab It!

 • Daniel Schnyder

  Zoom in

Uitvoerenden

Data en kaarten

Over dit concert

Al jaren spelen musici van het Concertgebouworkest zelf samengestelde programma’s in de Kleine Zaal. De intieme concerten van de kamermuziekserie Close-up worden georganiseerd door de Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze concerten zijn eenmalig, en nergens anders te horen!

In dit Close-up-concert staat de tuba in het centrum van de belangstelling. Solotubaïst Perry Hoogendijk voert met zeven collega’s van het Concertgebouworkest een spannend programma uit met veel werken die u vast nog nooit hoorde. Gedragen barokmuziek van Johann Ernst Galliard wordt gevolgd door een virtuoos modern werk over een trol en het evocatieve Landskap van Lundquist voor tuba, piano en strijkers. Perry Hoogendijks collega, contrabassist Rob Dirksen, componeerde het solowerk The Tube. In Grab It! van Jacob ter Veldhuis (JacobTV) gaat de tuba een muzikaal duel aan met de stemmen van ter dood veroordeelden gevangenen. Het concert besluit uitbundig met Daniel Schnyders jazzy Zoom In.