Close-up: Petra van der Heide

Portretconcert harpiste Petra van der Heide met musici van het Concertgebouworkest

Een avontuurlijk portretconcert in de serie Close-up rondom Petra van der Heide, soloharpiste van het Concertgebouworkest.

Harpiste Petra van der Heide speelt warm op het podium in de Grote Zaal van het Concertgebouw Amsterdam voor aanvang van de repetitie van Nu-Shu van Tan Dun onder leiding van de componist. foto: Renske Vrolijk/Concertgebouworkest
naar data en kaarten

Een avontuurlijk portretconcert in de serie Close-up rondom Petra van der Heide, soloharpiste van het Concertgebouworkest.

Concertprogramma

 • Gabriel Fauré

  Fantaisie

 • César Franck

  Prelude, Fugue et Variation

 • Paul Hindemith

  Sonate für Harfe

 • Tan Dun

  In Distance

 • Gabriel Pierné

  Impromptu Caprice

 • Camille Saint-Saëns

  Fantaise pour Violon et Harpe

 • Jean Cras

  Kwintet voor fluit, harp en strijkers

Data en kaarten

Over dit concert

Al jaren spelen musici van het Concertgebouworkest zelf samengestelde programma’s in de Kleine Zaal. De intieme concerten van de kamermuziekserie Close-up worden georganiseerd door de Vrienden van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze concerten zijn eenmalig, en nergens anders te horen!

In dit Close-up-concert staat de harp in het centrum van de belangstelling. Soloharpiste Petra van der Heide en andere musici van het Concertgebouworkest trakteren u op een boeiend programma met kamermuziekwerken van de Romantiek tot nu. In een bonte reeks composities verandert de harp van karakter: romantisch in de Fantaisie voor fluit en harp van Fauré, virtuoos in César Francks Prelude, Fuga en Variaties, intiem in Hindemiths Sonate voor harp solo, avontuurlijk in Tan Duns In Distance, en dromerig in Pierné’s Impromptu-caprice. Sprookjesachtige effecten hoort u in Saint-Saëns’ Fantaisie voor viool en harp. Tot slot houden de musici met het kleurrijke en vindingrijke Kwintet een pleidooi voor de onterecht in de vergetelheid geraakte Franse componist Jean Cras.