15 december 2020

Close-up

Musici van het Concertgebouworkest

Petra van der Heide

Kaarten & programmaAudio & Video
december 2020 dinsdag 20:15
Kleine Zaal Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
Gabriel Fauré Fantaisie voor fluit en harp
Aart Strootman Brave New World
Paul Hindemith Sonate für Harfe
Tan Dun In Distance
Gabriel Pierné Impromptu Caprice
Camille Saint-Saëns Fantaise pour Violon et Harpe
Gabriel Pierné Impromptu Caprice
Jean Cras Kwintet voor fluit, harp en strijkers

In dit Close-up-concert staat de harp in het centrum van de belangstelling. Soloharpiste Petra van der Heide en andere musici van het Concertgebouworkest trakteren u op een boeiend programma met kamermuziekwerken van de Romantiek tot nu.

Portretconcert Petra van der Heide

In deze Close-up portretteert harpiste Petra van der Heide haar instrument als een warme kamermuziekpartner, experimenteel klanklichaam en zelfstandig concertinstrument. Van der Heide wordt daarbij bijgestaan door vijf collega-musici van het Concertgebouworkest. In een bonte reeks composities verandert de harp van karakter: romantisch in de Fantaisie voor fluit en harp van Fauré, virtuoos in Brave New World voor harp en marimba van de Nederlandse nieuwe-muziekpionier Aart Strootman, intiem in Hindemiths Sonate voor harp solo, avontuurlijk in Tan Duns In Distance, en dromerig in Pierné’s Impromptu-caprice. Sprookjesachtige effecten hoort u in Saint-Saëns’ Fantaisie voor viool en harp. Tot slot houden de musici met het kleurrijke en vindingrijke Kwintet een pleidooi voor de onterecht in de vergetelheid geraakte Franse componist Jean Cras.

Musici van het Concertgebouworkest

Al jaren verzorgen musici van het Concertgebouworkest kamermuziekconcerten in de Kleine Zaal onder de noemer Close-up. Deze intieme concerten, georganiseerd door de Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, vormen een bijzondere gelegenheid om orkestleden eens in kleine bezetting mee te maken en van hun individuele kwaliteiten te genieten.

Audio & Video