Concertgebouw Chamber Orchestra

Het Concertgebouw Chamber Orchestra (CCO) is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Sinds de oprichting in 1987 treedt het CCO in binnen- en buitenland op met prominente solisten en dirigenten.

Recentelijk heeft het CCO samengewerkt met nationale en internationale solisten zoals Liza Ferschtman, Nicolas Altstaedt, Ronald Brautigam, Marietta Petkova, Stefan Vladar, Harriet Krijgh, Lavinia Meijer, Dominic Seldis, Vesko Eschkenazy, Tjeerd Top, Alexei Ogrinthcouk, Emily Beynon, Jasper de Waal, Amihai Grosz en Noa Wildschut.

Het CCO wordt jaarlijks uitgenodigd door de grootste Nederlandse podia zoals Het Concertgebouw te Amsterdam, Vredenburg te Utrecht en de Rotterdamse Doelen. In series als Het Zondagochtend Concert, De Vrijdag van Vredenburg en Music for the Millions is het CCO regelmatig te gast. Het CCO treedt ook op in het buitenland. In de afgelopen seizoenen vonden tournees plaats naar onder andere Italië, Finland, Japan, Spanje, Portugal, Bulgarije en Turkije. In 2016 vond een door de pers alom geprezen tournee door Duitsland plaats met violiste Liza Ferschtman. Binnenkort zullen er tournees naar Zuid-Amerika en Spanje plaatsvinden.

Het Concertgebouw Chamber Orchestra speelt in verschillende formaties: CCO Classic, CCO Chamber Music, CCO & Friends en CCO Bach. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.concertgebouwchamberorchestra.com.

Voor meer informatie kunt u onze website of Facebook-pagina bezoeken.

Historie
Voor 1987 trad het CCO op onder de naam Amsterdams Kamerorkest. Het AKO gaf sinds 1957 gedurende drie decennia concerten in binnen- en buitenland. Zij maakten talloze opnames met dirigenten zoals Andre Rieu sr., Anton van der Horst en Marinus Voorberg.

In de periode 1994 – 2012 werd het CCO geleid door chef-dirigent Marco Boni. Samen beleefden zij vele succesvolle uitvoeringen, tournees en opnames. De CD met de strijkkwartetten van Schubert/Mahler en Beethoven/Mahler werd in de BBC Music Magazine gehonoreerd met de hoogste onderscheiding (5 sterren) voor zowel uitvoering als opnamekwaliteit. Met het “Super-Audio-CD” systeem van PentaTone verschenen er inmiddels diverse SACD’s met werken van Mozart, Schubert, Mendelssohn, Haydn en Tchaikovsky.

Enkele bekende solisten met wie het Concertgebouw Kamerorkest heeft opgetreden zijn: Maria João Pires, Janine Jansen, Mischa Maisky, Lynn Harrel, Jaap van Zweden, Schlomo Mintz, Eliane Rodriguez and Friedrich Gulda.