Concertgebouworkest Young

Concertgebouworkest Young

Concertgebouworkest Young is het internationale jeugdorkest van het Koninklijk Concertgebouworkest. Muzikale talenten van 14 tot en met 17 jaar uit heel Europa vormen dit unieke symfonieorkest, zij weerspiegelen de diversiteit van de Europese samenleving.

Volgende editie in 2025

Concertgebouworkest Young is vooral bedoeld voor verborgen talenten: jonge musici die een steuntje in de rug verdienen en die te weinig zichtbaar zijn in de Europese orkesten. Young is een tweejaarlijks project, de volgende editie vindt plaats in 2025.

Tijdens de Young summer school volgen de jongeren een intensief programma. Naast de orkestrepetities, oefenen ze per instrumentengroep, worden ze gecoacht in kamermuziek en volgen ze masterclasses. Allemaal onder leiding van musici van het Concertgebouworkest.

Uniek is de combinatie van deze muzikale onderdelen met een programma van United World Colleges. Professionele trainers begeleiden de jongeren in een programma gericht op persoonlijke groei, democratie en ambassadeurschap.

Tot slot geeft het orkest concerten onder leiding van een professionele dirigent in Het Concertgebouw en in een andere grote Europese zaal.